2022-01-27 14:30:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri, "CE 403-Capstone Design" dersi kapsamında hazırlamış oldukları mezuniyet projelerini sundular. 26 Ocak 2022 tarihinde düzenlenen bölüm etkinliğinde, gruplar tarafından hazırlanan 4 mezuniyet projesi, genç inşaat mühendisi adayları tarafından sunuldu.

AGÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü lisans müfredatındaki derslerden biri olan "CE 403-Capstone Design" dersinde son sınıf öğrencileri, bir öğretim üyesi rehberliğinde bitirme projelerini gerçekleştirmektedir. Bu ders, öğrencilere takımlar halinde prototiplerini tasarlayıp inşa etme aşamalarında gerçek dünyadaki problemler ve zorluklarla çalışma fırsatı vermeyi amaçlamaktadır. Tasarım çalışması yapı, geoteknik, hidrolik veya ulaşım sistemlerinin mühendisliksel tasarımının yanı sıra, yenilikçi ve işlevsel yapı malzemelerinin geliştirilmesini kapsayabilir.