2022-04-26 12:22:00

Abdullah Gül Üniversitesi'nde (AGÜ) her sömestrde bir hafta Aktif Öğrenme Haftası (ALW-Active Learning Week) olarak belirlenmektedir. Bu bağlamda öğretim görevlileri derslerini geleneksel yöntemlerden farklı bir şekilde gerçekleştirmektedir. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Bahar Yarıyılında “Aktif Öğrenme Haftası” münasebetiyle bölümümüz 3. Sınıf “CE 374-Hidroloji ve Su Kaynakları Mühendisliği” dersi kapsamında Devlet Su İşleri’ne (DSİ) bir teknik gezi düzenlenmiştir. 26 Nisan 2022 tarihinde AGÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Niğmet UZAL’ın koordinasyonunda gerçekleşen geziye dersi almakta olan 24 öğrenci ve araştırma görevlileri katıldı. Geziye katılan öğrenciler, ilk olarak DSİ 12. Bölge Müdürlüğü yerleşkesine bir ziyaret gerçekleştirerek Meteoroloji Mühendisi Ali Rıza KOÇ ve İnşaat Yüksek Mühendisi Ömer COŞKUN’dan hidrolojik rasatlar ve ölçüm cihazları hakkında bilgi aldılar.

Öğrenciler daha sonra DSİ Mühendisleri ve yardımcı personeli ile birlikte Kocasinan-Yemliha Mahallesi’nde Kızılırmak nehri üzerinde bulunan bir gözlem istasyonuna giderek akarsularda debi ölçüm metotları konusunda bizzat uygulayarak bilgi edinme imkânı buldular.

Geziye katılan öğrenciler, derslerde öğrendikleri teorik bilgilerin pratik hayatta uygulanışını gördüklerinde daha akılda kalıcı olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin kendileri açısından motive edici olduğunu da belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler.