2022-06-24 13:45:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) İnşaat Mühendisliği bölümü, 3. Sınıf “CE 382-Betonarme” dersi kapsamında, ENERJİSA'nın Yahyalı ilçesindeki Erciyes Rüzgâr Enerji Santrali'ne (RES)  bir teknik gezi düzenlendi. 23 Haziran 2022 tarihinde AGÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kamil AYDIN’ın koordinasyonunda gerçekleşen geziye dersi almakta olan 8 öğrenci ve araştırma görevlileri katıldı. Geziye katılan öğrenciler, ilk olarak şantiye yerleşkesinde gerçekleştirilen seminer ile teorik bilgiler aldılar. Öğrenciler bu esnada hem RES'lerle ilgili merak ettikleri soruları uzmanlara yöneltirken, hem de akabinde yapılacak saha gezisi öncesinde iş güvenliği talimatlarını aldılar. Teorik bilgilendirmelerin ardından gerçekleştirilen saha gezisinde, öğrenciler inşaatı devam etmekte olan rüzgâr türbinlerini yerinde görme imkânı buldular. Türkiye’nin en büyük rotor çapına sahip türbinlerinin kullanılacağı Erciyes RES projesi, tamamlandığında toplam 65 MW kurulu güce sahip olacak.  Yaklaşık 70 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek olan santralin 2022 sonunda devreye alınması hedefleniyor.