2022-07-28 11:20:00

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, tercih dönemindeki üniversite adaylarına rehberlik amacıyla "Yükseköğretim İstihdam Endeksi (Üni-Veri)" çalışması yayımladı. Yapılan açıklamaya göre, ofisin resmi internet sitesi "univeri.cbiko.gov.tr" adresinden yayımlanan Üni-Veri ile yükseköğretim kurumlarının istihdamla ilgili performansını ortaya koymak ve üniversite tercihi yapacak adayların bölümler hakkında nitelikli bilgi edinmeleri amaçlanıyor.

“ÜNİ-VERi” bilgilerine göre ülkemizde en kolay iş bulan mesleklerin başında tıp fakültesi mezunları geliyor ve devamında eczacılık, hemşirelik, odyoloji ve fizyoterapi gibi sağlık alanları yer alıyor.

Listenin 9. sırasında yer alan İnşaat Mühendisliği ise bütün mühendislik dalları arasında en kolay iş bulan mesleklerin başında geliyor ve ilk 10'a girebilen tek mühendislik dalı. Yapılan araştırmaya göre, inşaat mühendisliği mezunlarının %59.7'si mezuniyetten sonraki 6 ay içinde işe yerleşiyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı