2022-11-09 17:30:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) İnşaat Mühendisliği bölümü, 4. Sınıf “CE 487-Betonarme-II” dersi kapsamında, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ALFA Prefabrik firmasına bir teknik gezi düzenlendi. 9 Kasım 2022 tarihinde AGÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kamil AYDIN’ın koordinasyonunda gerçekleşen geziye dersi almakta olan 14 öğrenci ve araştırma görevlileri katıldı. Geziye katılan öğrenciler, ilk olarak Yüksek İnşaat Mühendisi Sadık Can ARGIN ve Yüksek İnşaat Mühendisi Dinç KARACA tarafından gerçekleştirilen seminer ile teorik bilgiler aldılar.  Teorik bilgilendirmelerin ardından, Sadık Can ARGIN ve firma yönetim kurulu üyesi İnşaat Mühendisi Lale ARGIN'ın anlatımıyla gerçekleştirilen tesis gezisinde, öğrenciler inşaatı devam etmekte olan prefabrik elemanları yerinde görme imkânı buldular. Öğrenciler bu esnada hem merak ettikleri soruları uzmanlara yöneltirken, hem de özel bir uygulama olan öngerilmeli elemanlar konusunda ayrıca bilgi edinme imkanı buldular.