2023-01-04 10:30:00

Abdullah Gül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Müge AKIN’ın kaya düşmeleri ile ilgili makalesi, Mühendislik Jeolojisi Derneği (MJD) tarafından “En iyi uluslararası makale ödülü”ne layık görüldü. MJD tarafından 2014 yılından itibaren her yıl verilen "Kemal Erguvanlı Mühendislik Jeolojisi Ödülleri", İstanbul Teknik Üniversitesi'nde dernek yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, çok sayıda araştırmacının katılımıyla düzenlenen “Erguvanlı Semineri 2022”de sahiplerine verildi.

"Uluslararası Makale" kategorisinde Dr. AKIN’ın da içinde bulunduğu ekip tarafından Q1 sınıfındaki "Engineering Geology" isimli uluslararası dergide 2021 yılında yayınlanan "Akin, M., Dinçer, İ., Ok, A.Ö., Orhan, A., Akin, M.K., Topal, T., 2021. Assessment of the effectiveness of a rockfall ditch through 3-D probabilistic rockfall simulations and automated image processing, Engineering Geology 283, 106001, 1-17" künyeli makale en iyi uluslararası makale ödülüne layık görüldü.