2023-01-24 15:30:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri, "CE 403-Capstone Design" dersi kapsamında hazırlamış oldukları mezuniyet projelerini sundular. 24 Ocak 2023 tarihinde düzenlenen bölüm etkinliğinde, öğrenci grupları tarafından hazırlanan 5 mezuniyet projesi, genç inşaat mühendisi adayları tarafından sunuldu.

AGÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü lisans müfredatındaki derslerden biri olan "CE 403-Capstone Design" dersinde son sınıf öğrencileri, öğretim elemanları rehberliğinde bitirme projelerini hazırlamaktadır. Bu ders, öğrenciler takımlar halinde pojelerini hazırlarken onlara gerçek dünyadaki problemler ve zorluklarla çalışma fırsatı vermeyi amaçlamaktadır. Tasarım çalışması geoteknik, yapı, hidrolik, yapı malzemesi  ve sürdürülebilirlik alt başlıklarından oluşmaktadır.