2019-11-01 17:04:00

Abdullah Gül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan liselere yönelik “Açılın Ben Mühendisim” adlı deprem seminerlerinin ilki 1 Kasım 2019 tarihinde  gerçekleştirildi. Aynı gün içerisinde sırasıyla, Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi ve Bünyan Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen seminerlerde, öğrencilere İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri tarafından sunum yapıldı. Sunumda depremin oluşumu, deprem bölgeleri, depreme dayanıklı yapı tasarımında İnşaat Mühendisi’nin önemi gibi konulara yer verildi. Seminere büyük ilgi gösteren öğrenciler, sunum sonrasında hem deprem ve inşaat mühendisliğiyle, hem de AGÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü ile ilgili sorularını öğretim elemanlarına ve ziyarete katılan bölüm öğrencilerine yönelttiler.  “Eğitim” ve “Araştırma” misyonlarının yanı sıra, “Toplumsal Etki”ye de büyük önem gösteren AGÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün seminerleri ilerleyen tarihlerde şehir içi ve şehir dışında devam edecek.