Eğitim dili ingilizce olan üniversitemiz, öğrencilerimizin çeşitli programlarla yurtdışı tecrübesi edinmelerini teşvik etmektedir. Bu tecrübe onların kariyerlerini pozitif olarak etkileyecektir.

Bu programlar;

ERASMUS

Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Ana Eylemi (Key Action 1, KA1) altında yer alan bu faaliyet ile yükseköğretim öğrenci ve personelinin yeterliliklerinin geliştirilmesi ve bu kişilere yurt dışında mesleki gelişim fırsatları sunulması hedeflenmektedir.

Öğrenci Hareketliliği: Üniversite öğrencilerinin yurtdışında bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görmeleri veya yurtdışında bir şirkette veya herhangi bir kurum/kuruluşta staj yapmaları

Personel Hareketliliği: Yükseköğretim kurumlarının akademik personelinin veya işletmelerde görevli bir personelin yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumunda ders vermesine veya yükseköğretim kurumlarının akademik ve idari tüm personelinin yurtdışında bir kuruluşta mesleki gelişimlerine yönelik bir kursa/eğitime katılmaları (konferanslar hariç) ya da işbaşı eğitimi/izleme yapmaları.

Öğrencilerimizden Erdinç Özer Çiftekuş (solda) ve Kaya Berk Livdumlu (sağda) nun erasmus tecrübelerinden kareleri görebilirsiniz.

Abdullah Gül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü olarak öğrenci hareketliliği için aşağıdaki üniversitelerle ikili anlaşmalarımız vardır.

Brno University of Technology (Czech Republic)

Technical Univrsity of Ostrava (Czech Republic)

Telecom SudParis (France)

 

University of Chieti Pescera

 

 

     Müge AKIN, Associate Professor
     Abdullah Gül Üniversitesi
     İnşaat Mühendisliği Bölümü
     Erasmus Koordinatörü
     E-mail: muge.akin@agu.edu.tr
     Phone: (0352) 224 88 00-4101

 

 

YURTDIŞI STAJ

Bölümümüz müfredatında yer alan CE 300 YAZ STAJI ve CE 404 İŞYERİ TECRÜBESİ derslerini çeşitli şartların sağlanması durumunda yurtdışında gerçekleştirebilir, gittiğiniz ülkenin kültürü yakından tanırken aynı zamanda kendinizi mesleki olarakta geliştirebilirsiniz.

Öğrencilerimizden Emre Özdin CE 300 zorunlu yaz stajını Fransa’da özel bir şirkette villa ve konut şantiyelerinde tamamladı. Okulda öğrendiği teorik bilgileri sahada uygulanırken deneyimlemenin yanında, çeşitli iş ağlarında kendine yer buldu. Ayrıca, Fransa’nın kültürünü yakından tanıma fırsatı yakaladı.

 

GENÇLİK DEĞİŞİMİ

Gençlik değişimleri, farklı ülkelerden gelen genç gruplara, bir araya gelme ve birbirlerinin kültürlerini deneyimleyip öğrenme fırsatı sunar. Gruplar, karşılıklı ilgi duyulan bir konu etrafında gençlik değişimini birlikte planlarlar. Gençler bu eylem ile yurt dışındaki projelere katılabildikleri gibi yurt içinde de uluslararası projeler yapabilirler. Katılım için yabancı dilinizin çok iyi seviyede olması da gerekmez.

•    Katılımcılar 13-30 yaş arasındadır, grup liderleri için yaş sınırı yoktur.

•    Esas faaliyet seyahat günleri hariç en az 5 ve en fazla 21 günde gerçekleştirilir.

•    Grup liderleri hariç en az 16 ve en fazla 60 katılımcı ile gerçekleştirilir.

•    Grup liderleri hariç her grupta en az 4 katılımcı olmalıdır.

 

EĞİTİM KURSLARI

Erasmus+ Gençlik Programları kapsamında desteklenen uluslararası eğitim kursları, gençlerin özellikle takım çalışması, iletişim, liderlik, değişim yönetimi, kriz yönetimi, kültürlerarası farkındalık, uluslararası ortamlarda çalışma gibi sosyal becerilerini geliştirmeleri için önemli fırsatlar sunmaktadır. 2 gün ile 2 ay arasında değişebilen sürelerde planlanan bu eğitim kursları tamamen yaygın eğitim yaklaşımı ve metotları kullanılarak hazırlanmaktadır.

Projelerimizden örnekler ;

-       İspanya’da  “Algecampus Intercultural” ,“Votelect” ve “Training for Trainers Eğitim Kursu”, “Via Urbana” Projeleri

-       Litvanya’da “TC Advocacy” Projesi

-       Malta’da “Mediterrangement” Projesi

-       Macaristan’da “Face the Race Eğitim Kursu” ve “Enterprise YOUth Eğitim Kursu

-       İtalya’da “You(th) 4 Europe Gençlik Değişimi

-       İskoçya’da “ENACT Eğitim kursu

-       Çek Cumhuriyeti’nde “Indoor Tools for Citizenship Eğitim Kursu

-       Estonya’da “Learning by Moving” Eğitim Kursu

-       İngiltere’de “Our Opinion Matters” Eğitim Kursu

 

PROJELER

Detayları gençlik fabrikası kısmında verilen aşağıdaki projelerde yer alabilirsiniz

  • Gençlerin güçlendirilmesi

  • Türkiye’de sosyal girişimcilik ağı

  • Gençlik çalışmaları

  • Y kuşağı

  • Yaratıcılık Girişimcilik Programı

  • Umut yolu projesi

Daha fazla bilgi içinhttp://youth.agu.edu.tr/