2019-11-28 17:30:00

Abdullah Gül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 3.Sınıf’ta açılmakta olan Hidromekanik dersi kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ)’ye teknik gezi gerçekleştirdi.

AGÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Niğmet UZAL’ın koordinasyonunda gerçekleşen geziye dersi almakta olan 14 öğrenci ve araştırma görevlileri katıldı. Geziye katılan öğrenciler, ilk olarak SCADA (Merkezi denetim ve bilgi toplama sistemi) birimini ziyaret ederek İçme Suyu Şube Müdürü Ahmet İnce’den şehrimizin farklı bölgelerinde bulunan içme suyu üretim ve depolama istasyonlarının bilgisayar aracılığı ile denetlenmesinin, izlenmesinin ve işletilmesinin sağlandığı sistem hakkında bilgi aldılar. İnce, KASKİ’de kullanılan sistemin Türkiye’deki en gelişmiş sistemlerden birisi olduğunu belirterek, yapılan işlemlerin merkezden anlık olarak izlenmekte ve raporlanmakta olduğunu belirtti. Bu sistem ile su kayıp oranını dünyadaki en düşük seviyelerden birisi olan yüzde yirmi mertebelerine düşürdüklerini söyleyen İnce, geleceğin mühendislerine suyun önemi konusunda da açıklamalarda bulundu. Öğrenciler daha sonra Atık Su Daire Başkanı Buket Ergin’den bilgi atık suların arıtılıp geri kullanılmasıyla ilgili aldılar.

Geziye katılan öğrenciler, derslerde öğrendikleri teorik bilgilerin pratik hayatta uygulanışını gördüklerinde daha akılda kalıcı olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin kendileri açısından motive edici olduğunu da belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler.