2023-11-09 10:50:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) mezunu inşaat mühendisleri ve 3.- 4. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla yapı sektörü hakkında tecrübelerin paylaşıldığı bir söyleşi gerçekleştirildi. Bölümümüz öğretim elemanlarından Araş. Gör. Hakan Yalçın tarafından planlanan söyleşiye AGÜ İnş. Müh. Bölümü 2022 mezunlarından İnş. Müh. Recep Tokdemir ve İnş. Müh. Mutlu Doğan davetli konuşmacı olarak katıldı. İnşaat sektörü hakkında tecrübelerin ve tavsiyelerin paylaşıldığı söyleşiye öğrencilerimizin yanı sıra AGÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Halil İbrahim Fedakar da katıldı.

İnş. Müh. Recep Tokdemir, pandemi dönemine denk gelen uzun dönem stajını ve mezun olduktan sonra çeşitli firmalarda edindiği tecrübeleri öğrencilerimize aktardı. Bir süre farklı firmalarda tecrübe edindikten sonra kendi işini kuran Tokdemir, kendi şirketine sahip olmanın artılarını ve eksileri aktardı. Uzun dönem stajın oldukça başarılı bir sistem olduğunun altını çizen mezunumuz, bunun yanı sıra özellikle proje okuma, iş yönetimi ve insan ilişkileri gibi özelliklerini de geliştirmeleri gerektiğini belirtti.

Söyleşideki diğer konuğumuz olan İnş. Müh. Mutlu DOĞAN, bitirme projesini karbon fiberlerle yapı güçlendirmesi üzerine yaptığını ve sürdürülebilirlik konusunda kendini geliştirdiğini aktardı. Mezunumuz uzun dönem stajın getirdiği avantajlara değinirken, farklı sosyal medya platformlarını kullanarak çevre oluşturmanın önemini ve şu an statik tasarım mühendisi olarak çalışmakta olduğu işi de bu sayede aldığını öğrencilerimize aktardı. Erasmus staj hareketliliğinden de yararlanan mezunumuz İtalya’da bulunan bir firmada 4 ay staj yapmasının ardından bu firmadan da iş teklifi aldığını ve değerlendirmek üzere olduğunu paylaştı.

Etkinlik sonrası 3. ve 4.sınıf öğrencilerimiz bu söyleşinin kendileri için oldukça yararlı olduğunu belirttiler.